fredag 15 oktober 2010

Beijing


Alla människor borde besöka Kina...
Fantastisk upplevelse att besöka detta land, otroligt annorlunda och ofattbart spännande. Kineserna är mästare på att bygga "onödiga" vackra byggnader och fantastiskt duktiga på att laga god mat. Vi har i ärlighetens namn inte ätit all sorts mat som serveras i detta land med väldigt god "normal" mat. Kackerlackor, orm, levande möss och aphjärnor hoppade vi över, även grisöron som vår guide tyckte var en delikatess ( hon kunde inte fatta att vi gav dessa till hundarna).
Vi blev bara sex stycken i gruppen som for, så vi hade det jättemysigt med en väldigt rolig kinesisk guide. Enligt henne skulle vi inte gifta oss med kinesiska män, för dom har så små.......men själv ville hon ha en "riktig svensk man"!!!
Att handla var inga problem då syrran visade sig vara en riktig fena på att pruta...vilken tjej alltså. Hade hoppats på att fynda en massa saker till Alize men jag glömde bort att hundar är mat i Kina. Dom verkar inte ha behov av att pynta maten...skämt åt sido, sällskapshundar börjar bli vanligt i Beijing men vi hittade inte en endaste hundpryl :-(.
Alize fick en "gose" panda från Beijingzoo som hon busar med här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar