söndag 20 mars 2011

Grekisk Pytt i Panna




Här kommer receptet på Grekisk pytt i panna som önskat.

Två fläskytterfiléer, alternativt fläskfilé eller kycklingfilé.
Skiva köttet och lägg i marinad i ca.3-4 tim.

Marinad:
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor i skivor
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar

Övriga ingredienser:
9-10 stora potatisar, skalade och skurna i klyftor
2 rödlökar skurna i klyftor
1 zucchini delad i bitar (inte för små)
1 paprika i valfri färg delad i bitar (inte för små)
Oliver (valfri sort)
Ett paket fetaost (tärna)

Lägg potatisklyftorna i en långpanna och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Ta ut och häll över köttet med marinad och allt + zucchini, lök, paprika och oliver. Vänta med fetaosten. Blanda.
Sätt in i ugnen ytterligare 30-40 min. När ca. 5min återstår häll över fetaosten och in i ugnen igen.

Vi åt pytten med Tzatziki och bröd till, smakade smaskens som sagt var.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar