tisdag 26 februari 2013

Äntligen lite solsken...


Liten Elza var till veterinären igår igen...jag satt bara och grät av oro hela söndagen...hon var så hängig och ville inte äta en endaste liten smula. Som ni förstår så har intresset för bloggen dalat under dessa jobbiga dagar och därav min frånvaro. Åter till veterinären, Elza hade inte gått ner i vikt (kanske tack vare min tvångsmatning) men det kunde givetvis inte få fortsätta på detta sätt med att inte äta. Elza fick pencillin mot sina förstorade lymfkörtlar och kortison mot klådan och för att öka aptiten. Vi fick även fler provpåsat med foder + en burk med samma typ av foder men då i "blötmats form". 
"Blötmaten" smakade tydligen lite bättre...hon åt fem små portioner under gårdagen...alla frivilligt :) hon verkade också allmänt piggare under kvällen och klådan avtog lite. Under natten vaknade hon inte en gång för att klia...och i morse åt hon en riktigt stor portion "blötmat" :-D
Till middagen vägrade hon dock att äta den maten...men torrfodret var däremot enormt gott och hon åt väldigt bra av det.
För stunden känns det bra men visst finns oron kvar...hur blir det när kortison behandlingen är klar...kommer klådan att komma tillbaka eller har kosten gjort verkan? Kommer aptiten att avta igen och hon åter matvägrar? Inser att det bara är att vänta och se...och hoppas att hon äter upp sig lite innan. Är i alla fall ganska lugn för stunden...ska ha telefon kontakt med veterinären i morgon, känns bra att ha nära kontakt.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att Elza inte mår bra nu.

    Håller tummarna för att hon mår bättre snart och äter ordentligt!

    Kram Sofia & Vilmer

    SvaraRadera
    Svar
    1. I nuläget mår hon ganska så bra :) Lite orolig hur det blir när vi slutar med medicinen...tur att vi ska ha telefonkontakt med veterinären på måndag igen.
      Hoppas att ni är friska och krya och har det bra.
      Kram Madeleine

      Radera