torsdag 21 februari 2013

Elzas status


Elza var också med till veterinären...hon har ju som jag skrivit tidigare klåda och svårt att äta...hos Elza misstänkte veterinären foderallergi :( Vi fick med tre olika foder som prov, vi skulle kolla vilket hon föredrog. Påsen till vänster var den som hon förordade och ville att vi skulle börja med. Resultatet blev som med Alize...väl där lovade Elza vara duktig tjej och bara äta sitt nya nyttiga foder men här hemma bönas det om annat smaskigt...tur att matte är ståndaktig som en tennsoldat.
I 8 veckor ska dieten strikt hållas, inte det lättaste med två hundar som absolut inte får ta en endaste bit av varandras mat. 

Köpte också ett klådstillande schampo som lite lindring.

Elza var också jätteduktig hos veterinären som fick klämma och känna igenom henne utan problem.

2 kommentarer:

  1. Bor i Stockholm och har en liten yorkshireterrier tjej! Jag köper numera färskfoder och syrafritt benmjöl från Hälsofoderbutiken vid Hornstull. Några dagar i veckan blir den vitaminer = rå äggula som hon älskar liksom färskfodret och benmjölet. 2-3 dagar i veckan får hon en portion fisk eller kyckling istället. Ibland torkat kött eller något annat. Min vovva hade inte klåda men hon fick diarrer av torrfoder och mådde inte bra i magen. Hon har fyllt 10 år, så nu känns det ännu viktigare att satsa på mat med mycket näring och som hon mår bra av!
    Hoppas du hittar rätt för dina vovvar och att de mår bra så småningom!
    MVH Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad skönt att ni hittat en diet som fungerar så bra :) Jag hoppas att Elzas diet ska kunna en svar på varför hon har sådan fruktansvärd klåda. Hon är inte alls lös i magen och därför tror veterinären att det är protein allergi...vi ska med andra ord undvika allt det som hon älskar...kyckling, fisk, kött och ägg...inte undra på att hon inte vill äta bara torrfodret. Känns som långa veckor framför oss men för hoppningsvis ska det sluta med en frisk flicka.
      Tack för att du skrev, känns bra att det finns de som bryr sig, det peppar :)
      Mvh Madeleine

      Radera