torsdag 26 maj 2011

Alizes mått

Jag har fått förfrågan om vilka mått Alize har...dessa mått är kanske inte några standardmått för en Yorkie då vår lilla fröken är ganska stor för rasen. 
Hals: 25 cm
Rygg: 33 cm
Go mage (bröst): 43cm

Så ser hon ut vår lilla fröken...go magen brukar minska under sommarhalvåret då det blir extra mycket bad, promenader och lek. I matväg ger vi endast kvalitets foder (dietfoder) och kokt kött, fisk eller fågel ibland.

Om man ska till att bli ägare till en liten Yorkie kan man tänka på att det behövs en del värmande plagg...jag brukar rekommendera täcken från Finska Hurtta. Deras produkter har allt man kan begära tycker jag, bra passform, super kvalité, funktionella, stilrena och de har bra reflexer. Dock är priset ganska högt men väl använda pengar om man köper deras kläder när vovven vuxit färdigt.

Halsband: Till Alize använder vi halsband i nylon (tyg) med snabbspänne och som är 1,5cm breda.

Hoppas att du som undrade får någon hjälp av detta :-)
Man kan också läsa på Svenska Yorkshireterriersällskapets sida där rasstandarden finns beskriven med alla "standard" mått. 
A och O är att mäta hunden eller prova plagget innan inköp.

Mina krav på allt som Alize har är att det ska vara mjukt, skönt och praktiskt att bära...halsband, kläder, reflexväst, flytväst m.m Sen ett litet "bling" i tofsen ha, ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar