tisdag 7 juni 2011

Fröken rufs...


Idag har jag inte ens kammat lilla fröken...slarvig matte...det händer inte ofta...rosett fritt brukar vi ha ibland men inte okammad. Alize har dock inte klagat så jag tror att det går att skjuta på till i morgon ;-)

4 kommentarer:

  1. Vilken sötnos! Jag har själv en lite yorkie men hon är bara en bebis ännu. :p funderar på att klippa henne lite inom snar framtid, åtminståne på tassarna o ovanför nosen (hon ser knappt nåt nu), har du några tips? :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Visst är det mysiga vovvar, Yorkarna :-)
    Ska du till att klippa se till att du har en bra sax som är trubbig i "spetsen".
    Tassarna ska vara klippta så de ser "runda" ut. Håret på nosen kan man klippa (Alizes är klippt) annars så lägger det sig i en bena när det blivit lite längre. Ska försöka fota Alizes tassar och nos i veckan så du får se.
    Hör gärna av dig igen om du vill veta mer.

    SvaraRadera
  3. okej, jag har några saxar från förr eftersom att jag är utbildad frisör, men jag tror nog att jag ska köpa en ny som är trubbig i spetsen så jag inte riskerar att skada henne om hon hoppar till eller nåt. Alize ser så söt ut då hon är klippt ovanför nosen! det var faktiskt först då jag såg bild på henne som jag kom på att jag ska klippa pendi så också, och så kan jag tänka mig att det kan vara lite lättare att ta bort sömnskorven som kommer i ögonen också om inte pälsen är så lång just där.. Jag har hittills bara klippt pendi lite i baken för att det fastnar en massa smuts där då hon bajsar, och iaf då verkade hon inte vara rädd för att bli klippt så vi får hoppas att det gå bra! :)

    Oj, nu blev det en lång kommentar men hoppas att det inte gör nåt.. :) Det är så kul att få kontakt med nån annan som har en york, de är så ovanliga här i trakterna, jag hade inte ens sett en livs levande york innan vi gick o träffade pendi o hennes syskon. :)

    SvaraRadera
  4. Trubbiga saxar känns tryggare att använda just som du själv säger då hunden lätt rycker till ibland. Om du är frisör kommer du klara detta galant :-)Jag klipper också Alize i baken av samma anledning samt att svansen ska toppas och hållas efter. Öronen rakar jag spetsen på och kantklipper. Jag har fått bra instruktioner av Alizes uppfödare som jag lärt mig. Uppe på nosen får man lov att klippa ganska ofta för det växer ruskigt snabbt, och du har rätt...mycket lättare att hålla rent i ögonvrån.
    Bara kul att du hörde av dig!

    SvaraRadera