torsdag 27 september 2012

Fröknäcke

Jag har bakat Fröknäckebröd flera gånger den sista veckan...strykande åt gång vill jag lova. När jag var upp till norr för några veckor sedan fick jag detta recept av min fars sambo. 


1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
Blanda ihop dessa torra ingredienser.

1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl hett vatten
Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en lös smet. 
Häll upp på en varm plåt med bakplåtspapper på, strö över lite flingsalt.
Efter en stunds gräddning kan man gärna kavla ut plattan så den blir tunnare.
Ugn: 170 grader i 45min.

Ett knäcke som är ruskigt enkelt att göra...gott med smör och ost...glutenfritt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar