söndag 20 januari 2013

Nybadade flickor


Från gick det vanliga schampot till dagens bad av mina Yorkieflickor...detta på grund av att Elzas päls behövde en omgång av Yes diskmedel för att få bort allt det feta efter behandlingen av hennes öroninflammation...Yes torkar ut pälsen för mycket och det här balsamet innehåller en typ av olja som återger pälsen det som den behöver. Låter knasigt att först tvätta bort olja för att sedan tillsätta olja...men visst fattar ni...

Först ut var Alize, hon anar oråd direkt jag börjar blanda ut schampo och balsam...ingen dum liten dam denna. Alltså är det lika bra att börja med henne så är det läskiga över sedan.

Flottiga Elza var ingen vacker syn innan badet...pälsen dryper av olja kändes det som. Tur att det inte luktade illa och kladdade av sig.

Att bli fönad efteråt är toppen tycker Elza och Alize...varmt och skönt...det är lika bra att vänja dem från första början då utställnings Yorkshireterriers behöver "utstå" denna behandling...visst det behöver kanske de som inte ställs ut också men det är ett måste inför utställningar. Tur att mina älskar det tycker jag i alla fall, då känns det inte som annat än något positivt efter badet.

Blir mysigt att somna nära dessa två väldoftande flickor i kväll...visst, de sover med matte och husse i sängen...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar