torsdag 18 april 2013

Mässans inköp nr:2

Vit/gul Pion
Nu kommer fortsättningen och slutet på min lilla berättelse av mina inköp på mässan som jag var på förra veckan...
Helt otippat har jag köpt en gul blomma...jag som inte gillar gula blommor...men jag föll för denna vit/gula Pion. Jag har till och med bestämt var den ska planteras, också det lite ovanligt ha, ha.

Backsippor tillhör de sorter som jag "samlar" på...lila har jag sedan tidigare likaså vinröd...men...

...kolla in den vinrödas flikiga blad...en sådan har jag aldrig sett tidigare...klart att jag blev glad och genast öppnande plånboken :) Det blir till att dela plantorna åt innan de hamnar i rabatten.

Köpte en till lila som jag redan har...och en vit som jag redan har...men även här...

...hade det hamnat en med flikiga blad, jippi! Min fina vän som var med hade hittat den först :( men efter lite letande hittade vi en till och hon lät mig köpa denna...nu när vi kommit hem fick jag ett sms från henne, hennes visade sig vara ROSA...fasen så avundsjuk jag blev...fast om någon ska få ha en rosa så är det hon :)
Alla Backsipporna hittade vi hos min favoritsäljare från Tyskland.

Hos min andra favoritsäljare, denna från Danmark som bara säljer Julrosor, köpte jag den här svarta Julrosen...även den här gången var det min vän som nosade rätt på den...hon skulle inte ha någon Julros så jag köpte den...men innan vi åkte hem hade hon ångrat sig och vi återvände och letade med viss möda rätt på en till svart...högst upp och längst bak fanns en enda kvar :)
Vacker eller hur!


En till Julros inhandlades...denna är dock inte vacker...men så galet annorlunda att den fick följa med hem av den anledningen...inte ens säljaren hade sett liknande tidigare. Ännu en gång var det min vän som var upphittaren...man kan ju undra vad jag gjorde på mässan...tydligen hade jag bedrövlig näsa för växter :)
Ful eller hur!
Sista växten som fick följa med hem är denna Alunrot...en annorlunda färg som jag inte har sedan tidigare. Köpte en lika till flickornas älskade extramatte också, hon blev lika förtjust i den som jag.

Som ni ser på de sista bilderna hade jag sällskap under fotograferingen av alla växterna...liten Elza som höll mig sällskap :)
Årets mässa var lika trevlig som vanligt tack vare sällskapet, med den var ovanligt trevlig på grund av att det fanns många trevliga och ovanliga växter som fick följa med hem :) Nu är det knappt ett år kvar till nästa gång...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar